Selecteer een pagina

Heb je er ooit over nagedacht hoe het zou zijn om met een partner of een showteam op te treden? Hoe zou het zijn om gedurende een langere periode op hetzelfde nummer keihard te trainen en tegelijkertijd te werken aan je styling, je techniek en je musicality? Zie je het al voor je? Of misschien heb je die ervaring al en weet je precies hoe geweldig het voelt om het beste van jezelf te geven voor een enthousiaste menigte.

Als het gaat om het verleggen van je grenzen als danser dan is er geen grotere uitdaging dan op te treden voor publiek.

Dans je al shows of wil je weten of showdansen iets voor jou is, dan deel ik hieronder  7 Voordelen en 7 Tips die je meer inzicht zullen geven in de wereld van het showdansen.

7 VOORDELEN VAN HET SHOWDANSEN

  1. Inspiratie en motivatie
    Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan maar door mee te dansen in een show kan je, ongeacht je niveau, een geweldige bron van inspiratie en motivatie zijn voor anderen.
  2. Zelfvertrouwen
    Het dansen van shows zorgt voor een enorme boost in je zelfvertrouwen, zowel op als buiten de dansvloer.

    zelfvertrouwen

    De meeste mensen krijgen meer zelfvertrouwen door het showdansen.

  3. Grensverleggend
    3 van de meest gehoorde angsten zijn: praten voor publiek, zingen voor publiek en dansen voor publiek. Met het geven van optredens worden je persoonlijke grenzen enorm verlegd.
  4. Doorzettingsvermogen
    Om shows te kunnen dansen moet je heel veel oefenen en voortdurend blijven werken aan het verbeteren van je uitvoering en je techniek.
  5. Teamspirit
    Je leert rekening houden met anderen en je leert dat het vooral om de inzet en prestaties van het hele team gaat.

    online-groei-digitailing

    Als dansers help je elkaar naar een hoger niveau

  6. Je leert omgaan met teleurstellingen
    Als je ervoor kiest shows te dansen dan is er altijd een kans dat je fouten maakt tijdens je optreden. En een fout wordt over het algemeen door vrijwel iedereen gezien. Nu heb ik één troost voor je: zelfs de beste dansers maken af en toe flinke fout! It’s part of the game.
  7. Je word een betere danser(es)
    Hoe je het ook went of keert, showdansen maakt je een betere danser. Je werkt bij het showdansen voornamelijk aan 4 onderdelen: techniek, uitstraling, musicality en styling.

7 TIPS BIJ HET SHOWDANSEN

  1. It’s over soon
    Ben je zenuwachtig voor een optreden? Onthoud dan het volgende: een show van 5 minuten lijkt in 30 seconden voorbij. So tell yourself: its over soon, so you better enjoy it!

    watch clock

    Time flies when you are having fun!

  2. Wees, vooral als ervaren danser, niet te snel tevreden
    Sommige showdansers focussen meer op de kick die zij er zelf van krijgen om op te treden dan op het resultaat dat het publiek te zien krijgt. Durf dus kritisch te blijven kijken naar jezelf. Je show kan altijd beter.
  3. Blijf in je schoenen lopen!
    Mensen gaan ervan uit dat je, als je shows danst, je ook een hele goede danser(es) bent. Je zal merken dat meer mensen met je willen praten en meer met je willen dansen. Allerlei redenen waarom sommige dansers al snel naast hun dansschoenen kunnen gaan lopen. Blijf bescheiden.

    naastschoenen

    Blijf in je dansschoenen lopen

  4. Wees enthousiast, ongeacht de reactie van het publiek
    Wij moesten met ons showteam een keer optreden voor een paar honderd bouwvakkers en hun vrouwen. Ze stonden ons met boze blikken aan te kijken toen de DJ het waagde om André Hazes uit te zetten en ons aan te kondigen. Zonder blikken of blozen stonden ze ons gedurende het gehele optreden aan te staren. Toen we klaar waren viel er een doodse stilte. We keken nog angstvallig naar het publiek om te zien of er geen bierflessen op ons afkwamen.  Achteraf zeiden ze dat wij het hoogtepunt van de avond waren. Als mensen niet schreeuwen of klappen, wil dat niet zeggen dat ze niet enthousiast zijn.
  5. Dans naar buiten, niet naar binnen
    Je hoeft geen Colgate glimlach op te zetten om verbinding te maken met je publiek. Mensen voelen het of je naar binnen toe, of naar buiten toe danst. Laat je hierin, zo mogelijk, coachen. Er zijn allerlei manieren om hieraan te werken waaronder het volgen van acteerlessen.
  6. Blijf lachen, ook na het optreden
    Ook al ging de show niet helemaal zoals je dat graag wilde, laat het niet merken. Blijf lachen. Als mensen zeggen dat ze het een goede show vonden dan menen ze dat. Bedank ze dus oprecht voor hun compliment. Ik heb vaker gezien dat dansers boos de vloer afliepen na een optreden en dat het publiek zich afvroeg wat er aan de hand was. Het publiek had namelijk niets door totdat de dansers dit zelf overduidelijk lieten zien.
  7. Danspubliek klapt vooral als er iets spannends in het nummer gebeurt en jij daar iets mee doet
    De ervaren showdansers weten dit maar veel mensen zijn verbaasd als ze horen dat in 90% van alle gevallen het publiek vooral klapt omdat het nummer een muzikaal hoogtepunt of een break bereikt en de dansers daar iets mee doen.Hieronder 2 mooie voorbeelden.
    Luister hoe het publiek reageert tijdens bepaalde bewegingen in deze Bachata show. Het zijn vooral die bewegingen die volledig aansluiten op de muziek die het verschil maken.Kijk hoe Brian en Mechteld tijdens deze show gebruik maken van de stilte rond 1.50min. Het publiek dacht toen zelfs dat er iets misging met de muziek totdat….

Wij starten binnenkort met een 10 Week Challenge! Daarbij wordt je in 10 weken getraind om mee te dansen in een echte show tijdens onze feesten in Snowworld! Heb jij interesse? Klik HIER

VRAGEN 

1. Wat is jouw nr. 1 reden om shows te gaan dansen?

2. Vind jij dat dansers zich anders gaan gedragen als ze eenmaal shows gaan dansen? En zo ja, wat valt je op?

Stel je deze wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en/of andere Social Media.

 

X